Omgeving

B&B De Goffert is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving

te verkennen. Noviomagus (Nijmegen) is de oudste stad van Nederland met natuurlijk het bekende Valkhof museum maar ook met het museum Orientalis en het Muzieum. Klik op deze link voor een kort YouTube filmpje.

Naast leuke en historische stadwandelingen is het natuurschoon in de omgeving van Nijmegen ook zeer de moeite waard voor fietsers en wandelaars. (zie hieronder)

 

 

Museum Het Valkhof wordt in 2023 en 2024  tijdelijk gehuisvest aan het Keizer Karelplein. De afdeling Archeologie heeft een gevarieerde collectie archeologische kunst- en gebruiksvoorwerpen van de Prehistorie, Romeinse tijd en Middeleeuwen van stad en provincie. Thema's als godsdienst, dood en begraven, handel en ambacht werpen licht op het leven van alledag

 

De Ooijpolder is een van de meest fraaie rivierlandschappen van Nederland en kent een grote verscheidenheid aan natuur- en landschaps- waarden: de rivier met haar oude rivierlopen, de uiterwaarden, moerasgebied, bossen, akkers en weilanden.

De polder maakt deel uit van het natuur-ontwikkelingsgebied Gelderse Poort. Hier werken verschillende organisaties, waaronder Staatsbosbeheer, samen aan het ontwikkelen van de natuur. De Ooijpolder is een paradijs voor de vogelliefhebber; ± 260 verschillende soorten zijn hier waargenomen.

 De Hatertse en Overasseltse Vennen is een vennengebied van ca. 520 hectare in de gemeentes Heumen en Wijchen. Het gebied bestaat uit zo'n twintig benoemde vennen en het omliggende rivierduin-, heide- en bosgebied.

 

Aan de rand van het gebied bevindt zich de vijftiende-eeuwse ruïne van de Sint Walrickkapel en de daarnaast gelegen zomereik die vereerd wordt als de Koortsboom van Overasselt. Het gebied is verder populair als wandel- en fietsgebied.

 

(Het land van) Maas en Waal is een groot eiland omsloten door de Maas en de Waal. Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter.  Al ver voor onze jaartelling woonden hier mensen. Vanaf de veertiende eeuw bouwde men dijken langs de rivieren, om het water te beteugelen.

 

 

De Spiegelwaal is een nevengeul van ongeveer 3 kilometer in de Waal . De geul werd tussen 2013 en 2015 aangelegd in het kader van het project Ruimte voor de Waal, onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma. Door de aanleg van de geul ontstond het stadseiland Veur-Lent. Ook zijn er twee nieuwe bruggen aangelegd tussen Lent en het stadseiland.: de Lentloper en een voet-fietsbrug (Zaligebrug) 

Het Goffertpark staat al lang bekend als een uitstekende accommodatie voor (pop)concerten.

 

B&B De Goffert is uiteraard een uitstekende uitvalsbasis als u een concert wilt bezoeken:  het ligt op loopafstand en er zijn voldoende, gratis, parkeermogelijkheden in de directe omgeving van onze B&B.

Let op: de prijzen van een overnachting wijken af van de standaardprijs.